Wat kost een nieuwe website?

 

Een goede website begint met een goede uitstraling en een duidelijke menu-structuur.

Daarnaast het aantal pagina's,

de koppelingen met externe systemen

en de oplevertermijn bepalen hoofdzakelijk de prijs.

DEVELOPID

06-15685655

info@developid.nl

Barrierweg 167

5622 CM EINDHOVEN

Neem gerust contact op!

DEVELOPiD

ID'S AND IDEAS FOR ONLINE SUCCESS

FREE

FIRST

CONSULT

+316-15685655

Wat kost een nieuwe website ongeveer?"

Deze vraag is net zo'n specifieke vraag als de vraag

"wat kost een nieuwe auto?"

 

Het aanbod is groot, er zijn zeer veel verschillende platformen en merken. Ondanks dat het auto-aanbod groot is kunt u "de afvallers" al snel onderscheiden. Ook zijn uw wensen waarschijnlijk bekend zoals een grote kofferruimte, rijdend op diesel, bijvoorbeeld automerk of maximale aanschafwaarde. Hierdoor wordt de selectie van voertuigen die bij uw bedrijf/budget past stapsgewijs duidelijk en bent u al een stapje dichterbij, om een nieuwe te kopen.

 

Voordat u een nieuwe website laat maken dient u ook een aantal stappen te zetten.

Dit kunt u ook doen, tijdens een afspraak met een werknemer van Developid.nl.

 

Stap 1: Beschikbaarheid van de domeinnaam

De eerste stap is om te bekijken of de domeinnaam beschikbaar is. De domeinnaam is het stukje inclusief"www." en ".nl" of een andere extensie zoals ".com". Dit wordt ook wel een "url" genoemd. Elk land heeft een instantie die alle domeinregistraties vastlegt en toekent.

In Nederland is dat 'Stichting Internetdomeingen Nederland (SIDN).

 

In principe kan iedereen domeinnamen vastleggen indien merknamen gerespecteerd worden.

De vraag blijft natuurlijk: welke domeinnamen zijn nog beschikbaar en welke domeinnamen passen goed bij mijn bedrijf of product.

 

De medewerkers van Developid helpen u hier graag bij.

Zij hebben jarenlange ervaring en voeren voor u een gratis vooronderzoek uit.

 

Hierbij bekijken zij de populariteit van de door u gekozen domeinnaam en geven u advies over mogelijke andere interessante domeinnamen.

Op het moment dat u bovenstaand aantal ziet is dit alweer achterhaalt!

 

Stap 2: Registreren van de domeinnaam

Indien een domeinnaam (.nl) beschikbaar is kunt u deze al vastleggen vanaf € 6,- (excl. 21% btw) tot € 29,- (afhankelijk van de internetpartij waar u de domeinregistratie onderbrengt). Naast deze registratiekosten rekenen de meeste partijen "oprichtkosten" om de aanvraag te verwerken en de domein te activeren.

 

Kosten registratie .nl domein

Deze kosten zijn eenmalig en hoeft u het tweede jaar niet te betalen.

De totale oprichtkosten per domeinnaam liggen tussen € 21,- en € 69,- (excl. 21% btw).

Mocht u de domeinnaam hebben vastgelegd en laat u een website bouwen is de kans groot dat de domeinreservering direct weer verhuisd moet worden. Hiervoor worden ook kosten in rekening gebracht.

 

Leg niet zomaar een domeinnaam vast!

Heeft u er niet zoveel verstand van of weet u nog niet precies welke domeinnaam u vast zou willen leggen, neem contact op met developid.nl. Een domein kost elk jaar geld en het zou zonde zijn als er vervolgens niets mee gebeurd.

 

Wij bemiddelen graag voor u,

op het moment dat u een domeinnaam zou willen hebben die reeds in gebruik is!

Stap 3: Webruimte

De teksten en afbeeldingen op uw website dienen opgeslagen te worden zodat deze kunnen worden weergegeven op uw website. Dit wordt hosten genoemd. Naast ruimte voor afbeeldingen en teksten heeft u ook ruimte nodig als iemand uw website bezoekt. Het opslaan van een bezoek bevat maar een heel klein beetje ruimte, maar bij heel veel bezoeken heeft u toch redelijk wat ruimte nodig om deze bezoeken te registreren. Als er niet voldoende ruimte is om alle bezoeken te registreren zal de website overbelast raken. De website is dan niet bereikbaar voor nieuwe bezoekers. De website blijft onbereikbaar tot de server opnieuw opgestart/ vervangen of aangepast wordt. Webruimte is tegenwoordig zeer betaalbaar en zeer goed beveiligd tegen gevaren op het internet.

 

Voor slechts € 15,- per maand (excl. BTW) heeft u bij Developid.nl maarliefst 5 GB tot uw beschikking!

Dit is voor de meestel websites ruim voldoende.

 

U kunt ervoor kiezen zelfstandig een webserver kopen, deze installeren en verbinden met internet. Daardoor kunt u zelfstandig uw eigen website vanaf een zolderkamer beschikbaar stellen voor de hele wereld. De vraag is of dit verstandig is....Als nu plotseling de stroom uitvalt, heeft uw server ook geen stroom en zal uw website "offline zijn" en is deze niet bereikbaar voor bezoekers. Een potentiële bezoeker wil uw website bezoeken maar krijgt een foutmelding. Hij verlaat de website en bezoekt een website van uw concurrent...

 

Professionele webruimte is betrouwbaar!

Het is verstandiger om uw website bij een professionele partij te plaatsen en daar de dus de webruimte te reserveren. Zij hebben servers die niet warm lopen, voorzien zijn van noodstroom en daarnaast ook nog eens heel voordelig zijn. Hierdoor is uw website altijd bereikbaar voor bezoekers en is de kans op een crash minimaal. De websruimte van developid.nl is 24 uur per dag bereikbaar, 365 dagen per week en in de afgelopen jaren slechts 0.5% van de tijd offline geweest. Dit is niet te voorkomen omdat er in sommige gevallen een server herstart dient te worden of vervangen.

 

Stap 4: Techniek

Er zijn verschillende technieken waarmee websites gemaakt kunnen worden en afhankelijk van uw doelgroep zal er een techniek gekozen worden. Heeft u een doelgroep die veel online is met bijvoorbeeld hun mobiele telefoon of gebruiken zijn meer de vaste computer in de woonkamer? Inmiddels zijn ook tablets enorm in opkomst en is het raadzaam om met deze producten rekening te houden! Indien de weergave niet optimaal is, zullen bezoekers uw website snel verlaten! Maak een afspraak met developid.nl en wij helpen u om deze factoren inzichtelijk te maken.

Stap 5: Huisstijl voor groot en klein

Bent u een kleine ondernemer die een dienst levert, dan zoekt u wellicht meer een online presentatie van uw bedrijf waar klanten interactief bezig kunnen zijn.

 

Belangrijk is dat uw potentiële kopers uw diensten goed kunnen bereiken en kunnen vinden op manieren die zij prettig vinden. Belangrijk is om de doelen van uw website vast te leggen in een stappenplan en dat de huisstijl de bezoekers aanspreekt. Dit kan kostenloos tijdens een bezoek van één van onze medewerkers.

Wat kost mijn nieuwe website?

Indien u meer informatie wil over de mogelijkheden van een nieuwe website en de kosten daarvan, kunt u ons een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen of een afspraakverzoek indienen. Het gesprek is volledig vrijblijvend en er zijn al complete websites vanaf € 399,- . ook voor uw onderneming.

Het doel van uw website

Om veel producten te verkopen via internet heeft u een website nodig waar klanten daadwerkelijk producten kunnen kopen en afrekenen. Dit noemt men ook wel een webshop en indien deze webshop veel bezoekers heeft neemt de kans op verkopen toe. De bezoekers kunnen besluiten iets te kopen en uiteindelijk vaste klanten te worden. Indien zij tevreden zijn, kunnen zij zelfs promoters worden van uw bedrijf. Tegen vrienden en kennissen vertellen zij hoe tevreden ze zijn over uw bedrijf en/of website. Des te meer promoters uw onderneming heeft, des te meer bezoekers er naar uw website zullen komen.